Wat is het verschil tussen traditioneel en online daten?

Contact leggen met iemand iemand anders is door het internet helemaal anders. Het was jaren geleden normaal dat je contact legde met iemand anders via een gemeenschappelijke vriend of vriendin. Na een eerste contact werd er dan een date afgesproken om samen iets leuks te doen. Tegenwoordig ontmoet je elkaar op het internet, heb je contact via Whatsapp of Facebook en spreek je later pas af om elkaar te ontmoeten. Zoals je kunt zien is er heel wat veranderd de laatste jaren. Het kost veel minder tijd om met iemand in contact te komen. Een datingsite kan je daarin helpen. Er zijn duizenden singles ingeschreven op datingsite die ervoor open staan om in contact te komen met andere singles.

Het contact leggen
In het verleden was het normaal dat je iemand leerde kennen door een gemeenschappelijk vriend. Deze vriend stelde jullie aan elkaar voor waarna jullie zelf konden bepalen of je er mee verder wil of niet. De logische vervolgstap na deze ontmoeting is een eerste date. Dat gaat tegenwoordig heel anders. Je meldt je aan bij een datingsite, maakt een profiel aan, plaatst je foto’s en je kunt vervolgens zelf op zoek naar leuke singles. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden bij een relatiebemiddelingsbureau zoals 40plusrelatie.

Eerste contact
Het eerste contact is voor veel mensen moeilijk. Vroeger was dit nog moeilijker. Een gesprek aangaan met de andere single gebeurde in levendige lijve. Voor personen die verlegen aangelegd zijn is dit niet makkelijk. Op het internet is dit veel makkelijker. Je hebt meer tijd om over je openingszin en je antwoorden te denken.

Het contact
Vroeger was alles anders. Zo ook het daten. Je sprak elkaar pas tijdens een ontmoeting, meestal via een gemeenschappelijke vriend. In feite waren dit blind dates. Je wist niet wat je moest verwachten. Tegenwoordig spreek je elkaar eerst en pas daarna komt het tot een ontmoeting. Dit is over het algemeen ook veiliger. Door van tevoren met elkaar te spreken merk je al sneller of iemand bij je past of niet. Op het internet kun je al een goede klik hebben. Zonder internet was het maar afwachten of er een klik was. Dat merkte je pas bij de eerste ontmoeting.

De andere persoon
Bij het traditionele daten ben je afhankelijk van de singles die je voorgeschoteld krijgt van familie of vrienden. De vrienden en familie maken dan in feite de keuze of iemand bij je past of niet. Je hebt zelf niet veel vrijheid bij het kiezen van een single. Het voordeel is dat de persoon al door de screening is gekomen bij familie of vrienden. Bij online daten kun je kiezen uit duizenden singles. Deze singles kun je opzoeken op de datingsite waarna je contact op kunt nemen. Het nadeel is dat je nog helemaal niets weet van deze singles. Hierdoor is het mogelijk dat iemand zich anders voordoet dan hij of zij is.