Waarom online daten?

Online daten heeft een heel ander beeld bij mensen dan bijvoorbeeld tien jaar geleden. Het is uit de taboesfeer gehaald en is nu de meest populaire manier van daten. Duizenden singles loggen elke dag in om op zoek te gaan naar de ideale partner. Of je nu op zoek bent naar een vrouw zonder kinderen en veel ambitie of een man die openstaat voor kinderen en sportief is, op het internet kun je veel singles vinden die aan deze kenmerken voldoen. Hier volgen nog wat meer redenen om online te daten:

Het is meer relaxed
Om online te kunnen daten hoef je niets meer te doen dan je laptop of tablet erbij te pakken en de datingsite te openen. Vanuit het comfort van je eigen huis kun je op zoek gaan naar een potentiële date. Er is niemand die je onder druk zet om je klaar te maken voor een avondje uit terwijl je dat helemaal niet wilt. Je hoeft ook geen indruk te maken op andere personen; dat doen je foto’s en je profiel.

Bijna alles over de ander is al bij je bekend
Voordat je een persoon in het echt ontmoet via online daten weet je al heel veel van deze persoon. Je hebt al vaker met de persoon gesproken via de berichten op de datingsite en waarschijnlijk ook via whatsapp. Zo heb je al een heel goed beeld van de andere persoon. Je weet wat de ander leuk vindt om te doen en wat niet. Doordat dit alles online al besproken is kun je veel sneller informeel zijn tijdens de date wat je sneller op gemak laat voelen dan tijdens een traditionele date.