Waarom is internetdaten zo populair?

Het internet heeft het leven veranderd. Dit geldt voor veel dagelijkse zaken maar ook voor daten. Als er tegenwoordig gesproken wordt over daten dan gaat het meestal over online daten. Veel mensen ontmoeten elkaar voor de eerste keer via het internet. Online daten is populair. Traditioneel daten komt hierdoor niet zo veel meer voor als vroeger. De online datingsites zijn enorm gegroeid in aantallen singles.

Online datingsites
Op het internet zijn tegenwoordig tientallen Nederlandse datingsites te vinden. Enkele datingsites bekend van tv zijn Relatieplanet, Lexa en Pepper. Hiernaast zijn er nog veel meer datingsites die je graag als lid willen verwelkomen. De datingsites vechten om de aandacht van de singles. De datingsites worden doorgaans verdeeld in gratis en betaalde datingsites. De datingsites die bekend zijn van tv zijn allen betaalde datingsites. Bij deze datingsites moet je betalen om berichten te kunnen versturen naar andere singles.

Verschil met traditioneel daten
Als je op de traditionele manier een date zoekt dan wordt er meestal in een bar of café gezocht. De keuze aan singles lijkt dan misschien groot maar het is nog altijd minder dan op een datingsite. Niet iedereen is op zoek naar iemand om te ontmoeten tijdens het stappen. Je bent beperkt tot de mensen in de bar of het café. Bij online daten is de keuze veel groter. Je vindt er ook mensen die je niet tegenkomt in de bar of het café.

Het voordeel van online daten is dat je veel makkelijker contact kunt leggen met andere singles. Alle leden van de datingsite staan ervoor open om in contact te komen met een andere single. Dat is in een bar of café niet het geval. Het komt dan ook vaak voor dat je een blauwtje loopt. Bij online daten gebeurt dit niet zo snel. Een blauwtje lopen wordt ook veel minder erg ervaren op het internet. Doordat er geen face-to-face contact is vinden mensen een blauwtje lopen niet zo erg.