Verschil tussen gratis en betaalde datingsites

De datingsites kunnen worden opgedeeld in twee soorten; de gratis en betaalde datingsites. Als je nog maar net komt kijken dan lijkt het of betalen voor online daten heel gewoon is. Dat is echter niet zo. Er zijn goede gratis alternatieven beschikbaar. Wat is nu eigenlijk het verschil? Het enige verschil tussen een gratis datingsite en een betaalde datingsite is dat je voor de één moet betalen en voor de andere niet. Bij de betaalde datingsite zit je vast aan een maandabonnement en de gratis datingsite is gewoon gratis. Een datingsite is pas echt gratis als berichten versturen geen geld kost.

Functies
De meeste datingsites hebben dezelfde functies maar je kunt nog altijd beter dating sites vergelijken. Je kunt een account aanmaken waarna je je profiel kunt invullen. Bij het profiel kun je foto’s toevoegen zodat andere singles kunnen zien hoe je eruit ziet. Als een single jou leuk vindt dan kan deze jou een bericht sturen of een interesse bericht. Het is ook mogelijk voor jezelf om op zoek te gaan naar geschikte singles. Je kunt zoeken op kenmerken of interesses. Als je een leuke single tegenkomt dan kun je deze een bericht versturen of een interesse bericht. Hiernaast hebben veel datingsites nog extra’s zoals foto’s keuren van andere leden of het maken van matches.

Betrouwbaarheid
Er zijn tegenwoordig niet veel verschillen tussen de grotere gratis datingsites en de betaalde datingsites. Bij beide soorten datingsites is er een goede controle op oplichters en nepprofielen. Zodra deze ontdekt worden verwijderen werknemers van de datingsites de profielen direct. De leden kunnen ook aangeven als bepaalde personen lastig zijn. Hierdoor is de service door de jaren heen steeds beter geworden. De meeste datingsites hebben 24 uur per dag iemand aan het werk die alles in de gaten houdt.