Top 5 datingsites: welke kies jij?

Met de opkomst van het internet is het online dating ontstaan. In de loop van de jaren zijn datingsites steeds populairder geworden en zijn er al veel relaties via datingsites ontstaan. Door het grote succes zijn er veel verschillende datingsites ontstaan, voor bijna elke doelgroep. Hieronder een selectie van de populairste datingsites in Nederland en informatie daarover.

Relatieplanet

Relatieplanet.nl is de meest bezochte datingsite in Nederland. Er zijn 3,3 miljoen Nederlandse en Belgische mensen lid van deze site. Vanaf een bepaald bedrag per maand kan je lid worden voor deze site. De site is bedoelt voor alle singles. Het is bedoeld voor alle leeftijden, opleidingsniveaus en geaardheden. De meeste leden zijn tussen de 35 en 65 jaar oud.

Pepper

Bij Pepper willen ze het beeld centraal laten staan. Dit houdt in dat een profiel bestaat uit een soort van prikboord met afbeeldingen over de persoon, dit kunnen ook geluidsfragmenten en filmpjes zijn. Pepper is bedoeld voor alle leeftijden, opleidingsniveaus en geaardheden. Bij Pepper moet er ook maandelijks een bedrag worden betaald om lid te worden.

 Lexa

Lexa is Europa’s grootste datingsite. In Nederland hebben er ongeveer 1,9 miljoen mensen een profiel op Lexa. Wanneer je lid wordt van Lexa is het de bedoeling dat je een lange lijst invult met daarin de eigenschappen van je karakter. Ook hier is voor lidmaatschap een maandelijkse bijdrage verplicht.

Parship

Parship pakt het daten op een wetenschappelijke manier aan. Bij lidmaatschap, waar maandelijks voor moet worden betaald, worden partnervoorstellen gedaan op basis van een gratis persoonlijkheidstest. Parship heeft 10 miljoen leden in 14 landen.

eDarling

eDarling heeft in Nederland zo’n 200.000 leden. Het richt zich op een brede doelgroep, ideaal voor mensen die niet precies weten wat ze zoeken. eDarling gooit z’n maandelijks betalende leden niet gelijk voor de leeuwen maar stelt ze voor aan andere single wanneer je lid wordt.