Tips voor een goed dating profiel voor mannen

De meeste mannen doen erg hun best wanneer ze een datingsite proberen maar geven het daarna snel op. Het is niet moeilijk om je aan te melden bij een datingsite en potentiële dates uit te zoeken. Het moeilijkste gedeelte is om de vrouwen ook jou leuk te laten vinden en je bericht beantwoorden. Mannen zijn in de meerderheid op de online datingsites en versturen veel berichten naar vrouwen. Zorg dat je opvalt tussen de mannen en zorg ervoor dat je niet één van de zovelen bent die een standaard bericht stuur. Anders is de kans groot dat je net zoals veel mannen nooit een antwoord krijgt.

Een goed profiel
Het schrijven van een profieltekst is belangrijk omdat je profiel het uitgangbord is wat iedereen ziet. Je kunt dezelfde profieltekst op meerdere websites gebruiken dus besteed er veel tijd aan. Als je net begint met online daten dan kun je beginnen met een simpele profieltekst. Deze kun je later alsnog aanpassen en uitbreiden als je dat wilt. Naarmate je meer contacten hebt gelegd merk je dat je profieltekst ook aangepast moet worden om duidelijk aan te geven waar je niet aan op zoek bent bijvoorbeeld. Het profiel dat je geschreven hebt kan de doorslag geven of je een antwoord krijgt op je bericht of niet.

Kort en krachtig of niet?
Mannen houden ervan om het profiel kort en krachtig te houden. Vrouwen houden er juist van om een uitgebreider profiel te lezen waar gevoelens en emoties in verwerkt zijn. In plaats van een lijstje te plaatsen met de dingen die je leuk vindt kun je deze omschrijven met een voorbeeld en waarom je dat zo leuk vindt. Dat is veel interessanter om te lezen en toont je ware persoonlijkheid.

Foto’s maken het verschil
Je hebt minimaal twee foto’s nodig waarop je goed opstaat. Vergeet de foto’s zonder shirt. Vrouwen hebben er een hekel aan om deze foto’s tegen te komen. Een foto met een lach heeft een veel beter resultaat. Kies ook een foto waarop je gehele of het grootste deel van je lichaam staat. Zo laat je zien dat je niet te verbergen hebt. Door de foto’s krijgt de vrouw een goed beeld van je waardoor de kans op een reactie groter is.