Online daten via apps

Online daten gebeurt tegenwoordig steeds vaker via de apps op de mobiele telefoon. Op bijna alle smartphones zijn apps te installeren die voor extra functies zorgen op de mobiele telefoon. Deze apps zijn meestal gratis te downloaden. Dit geldt ook voor veel dating apps. Veel datingsites die alleen via het internet bereikbaar waren hebben nu ook een app voor de mobiele telefoon. Met de app kun je hetzelfde als op de website van de datingsite. Je kunt daardoor via het internet op de datingsite aanwezig zijn maar ook via je mobiele telefoon. Het wordt hierdoor makkelijker om gebruik te maken van de datingsites.

Singles bij jou in de buurt
De dating apps gebruiken allen je locatie om je te matchen met andere singles. Door middel van GPRS bepalen de dating apps je locatie. Deze locatie wordt vervolgens getoond bij je foto’s. De meeste singles zoeken iemand uit de buurt en om deze reden worden singles die dicht bij elkaar wonen sneller met elkaar gematcht. Je kunt zelf meestal aangeven in welke straal om je locatie je op zoek wilt naar andere singles. De dating app toont je vervolgens singles binnen deze straal vanaf je locatie.

Gratis dating apps
Het grote voordeel van dating apps is dat deze meestal gratis zijn. De dating apps die door veel singles worden gebruikt zijn meestal gratis. De apps waarvoor betaald moet worden zijn doorgaans niet echt populair. Dit komt doordat er gratis alternatieven beschikbaar zijn die ook nog eens meer gebruikers hebben. De gratis dating apps nemen op deze manier steeds meer van de dating markt over van de traditionele datingsites op het internet.