Gratis datingsites

De laatste jaren zijn gratis datingsites steeds populairder geworden. De economie is slechter dan voorheen waardoor overal op bespaard wordt. Hetzelfde geldt voor de datingsites. Waarom betalen als het ergens anders ook gratis kan? De meeste datingsites zijn er niet op gericht om je te helpen om de liefde van je leven te vinden. Ze willen zoveel mogelijk geld aan je verdienen. Dat is nu eenmaal hoe het werkt. Ze proberen aan je te verdienen door bijvoorbeeld een maandelijkse fee te vragen. Juist door geld te vragen voor bepaalde functies van de datingsite willen veel mensen er geen gebruik van maken en raken ze ontmoedigt.

Gratis features
Om mensen zover te krijgen om lid te worden van de datingsite zijn veel websites overgegaan naar gratis diensten aanbieden. Dat betekent niet dat ze geheel gratis zijn. Voor bepaalde functies zal dan alsnog betaald moeten worden. Deze gratis datingsites bieden nieuwe members een gratis lidmaatschap aan. Met dit lidmaatschap kan men gratis profielen doorzoeken, zelf een profiel aanmaken en nog enkele gratis diensten. Als men vervolgens met andere members wil chatten of berichten versturen moet er betaald worden. Meestal is dit minimaal voor een maand.

“Echte” gratis datingsites
Er zijn echter ook datingsites die helemaal gratis zijn. Vrijwel alle features van de website zijn dan gratis. Een datingsite waarbij je profielen kunt bekijken of gratis contact kunt hebben met andere members wordt gezien als een “echte” gratis datingsite. Je kunt dan alles doen wat nodig is om te communiceren met andere members. Deze echte gratis datingsites halen door middel van advertenties inkomsten binnen. Het verdienmodel is anders waardoor ze niets hoeven te vragen voor het lidmaatschap. Er wordt dan simpelweg verdiend doordat members klikken op de advertenties.