Gebruik maken van alle features op de datingsites

Er zijn veel mogelijkheden die je kunt gebruiken op de datingsites. De belangrijkste zijn natuurlijk het bekijken van foto’s, berichten versturen en de profielen. Toch zijn er een aantal features die niet bij iedereen bekend zijn heel handig in het leggen van contacten.

Snel en geavanceerd zoeken
Door snel te zoeken wordt er maar op een aantal kenmerken gezocht zoals de leeftijd en woongebied. Gebruik deze functie van de website als je niet veel voorkeuren hebt. Als je weet wat je wilt dan kun je met de geavanceerd zoeken functie een potentiële date zoeken aan de hand van specifieke kenmerken en eigenschappen. Deze functie levert minder resultaten op maar deze personen voldoen wel aan je kenmerken.

Knipoog/interesse/poke
Op een datingsite kun je meestal ook op een snelle manier aan de ander laten weten of je geïnteresseerd bent. De andere persoon ontvang hier een bericht van en kan dit beantwoorden op dezelfde manier. Als de andere persoon ook geïnteresseerd is dan krijgen beide een bericht. Het verschilt per datingsite hoe dit precies werkt. Op de ene datingsite is het een wink of knipoog en op de andere een interesse bericht of poke. De meeste mensen gebruiken ze om af te tasten of de ander ook geïnteresseerd is. De ontvangers van de berichten nemen ze niet zo serieus omdat ze heel makkelijk en heel veel uitgedeeld worden. Het is daarom beter om het op te volgen met een kort bericht.

Chatfunctie
Bepaalde datingsites hebben een chatfunctie die twee personen kunnen gebruiken om met elkaar te chatten. Eigenlijk is dit exact hetzelfde als berichten sturen naar elkaar maar met de chatfunctie is het directer en interactiever. Je bent in feite met elkaar aan het praten maar dan met woorden die je schrijft. Het nadeel is wel dat je minder kunt nadenken over je antwoorden. Bij bepaalde datingsites is het mogelijk om met elkaar te chatten met de webcam. Je kunt elkaar dan zien waardoor je direct een goed beeld hebt van de ander.

Virtuele gifts
Koop je graag iets voor je date? Je kunt op de datingsite meestal ook een virtuele gift geven aan de ander. Je kunt bijvoorbeeld een virtuele kaart, bloemetje of ring kopen. Dit heeft verder geen echte waarde maar het is iets virtueels waarmee je aan de ander kunt aangeven dat je interesse hebt. Je kunt er het beeld bij creëren dat je lief bent doordat je de ander een cadeautje stuurt.

Matches
Er zijn features op datingsites die je laten matchen met andere personen. De datingsite vergelijkt dan je gegevens, voorkeuren en interesses met die van de andere personen. Aan de hand van een ingewikkelde formule wordt je vervolgens gematcht met andere personen. De matches hebben doorgaans veel dezelfde interesses, ideeën en ander gelijke eigenschappen. De datingsite zoekt personen voor je op die goed bij je passen.