Betaalde datingsites versus gratis datingsites

Er zijn op het internet twee soorten datingsites die je kunt gebruiken. Er zijn gratis datingsite en datingsites waar je voor moet betalen. Welke zijn nu het beste om te gebruiken?

Gratis datingsites
Iedereen houdt ervan om alles gratis te krijgen. Dat is ook de reden waarom mensen sneller kiezen voor een gratis datingsite. De functies en mogelijkheden van een gratis datingsite zijn meestal hetzelfde als bij een betaalde datingsite. Doordat de gratis datingsite zo makkelijk toegankelijk zijn kiezen veel singles voor de gratis datingsite. De gratis datingsites hebben echter inkomsten nodig om de kosten te betalen van de website. Deze kosten moeten betaald worden dus zijn er inkomsten nodig. De inkomsten komen niet vanuit abonnementen van de leden maar uit andere bronnen. Dit kan bijvoorbeeld door het tonen van advertenties.

Het nadeel van gratis datingsites is dat het meestal niet zo veilig en betrouwbaar is zoals de betaalde datingsites. De gratis datingsites hebben niet de middelen en de inkomsten om het toezicht op hetzelfde peil te houden als de betaalde datingsites. De service van gratis datingsites is over het algemeen minder goed. Het is altijd verstandig om dating reviews te bekijken voor er wordt gekozen voor een datingsite.

Betaalde datingsites
Bij de betaalde datingsites betaal je iedere maand een bedrag om gebruik te maken van de datingsite. Meestal begint dit bij €10,- per maand en kan het oplopen tot €30,- per maand. De maandelijkse kosten verschillen per datingsite. Meestal zijn er kortingen als je voor een langere periode lid wordt. De kosten zijn relatief laag als je het vergelijkt met contacten leggen op een normale manier. Een avondje uit kost immers meer dan een maand lidmaatschap op een datingsite. De kans op contacten met singles is op de datingsite daarnaast vele malen hoger.