Beste tips voor daten via het internet

Daten via het internet is een goede manier om mensen te ontmoeten bij jou uit de buurt. Toch weet iedereen ook dat de mensen die je ontmoet alles over zichzelf kunnen vertellen zonder dat je erachter komt dat het een leugen is. Het is nu eenmaal moeilijk te controleren of alles waar is wat hij of zij vertelt. Deze tips kunnen je helpen bij het daten via het internet.

Tip 1
Behandel een ander zoals je zelf ook graag behandeld wordt. Dat betekent met respect. Gebruik geen grof taalgebruik, ook niet als de ander niet reageert of anders dan je verwacht.

Tip 2
Kies een datingsite met een goede betrouwbaarheid, veiligheid en privacy voorwaarden. De bekende datingsites in Nederland voldoen doorgaans aan deze voorwaarden.

Tip 3
Beschrijf jezelf in de profieltekst zoals je ook echt bent in het echt. Als je jezelf anders voordoet dan je bent dan komt dit later bij een ontmoeting toch uit.

Tip 4
Pas op voor getrouwde personen. Deze zijn vaak te vinden doordat ze geen profielfoto hebben of op vreemde tijden contact met je hebben. Als iemand geen privé telefoonnummers wil delen dan is dit ook een hint.

Tip 5
Wees voorzichtig als iemand al na een paar e-mails helemaal hotel de botel van je is.

Tip 6
Trap niet in verhalen van anderen waarbij ze je hulp nodig hebben. Als er om geld gevraagd wordt moet je direct het gesprek beëindigen en rapporteren aan de datingsite.

Tip 7
Geef niet direct je persoonlijke gegevens aan de ander. Als je het op zeker wilt spelen dan kun je zelfs een email adres aanmaken waar je naam niet in verwerkt is.

Tip 8
Als je afspreekt voor het eerst doe dit dan in het openbaar. Dit kan bijvoorbeeld een etentje zijn in een restaurant of een drankje in een café.