4 belangrijke veiligheidsmaatregelen voor singles

Wanneer singles voor het eerst op een datingsite op zoek zijn naar een potentiële date dan geven ze al snel te veel persoonlijke informatie. Zo hoort het natuurlijk niet omdat je de ander nog niet goed kent en niet weet hoe deze persoon in het echt is. Het is nooit slecht om wat voorzichtig te zijn als het om online daten aankomt. De veiligheid van jezelf en je omgeving is eigenlijk het eerste waar je aan moet denken als je een datingsite bezoekt. Je kunt de veiligheid van jezelf verbeteren met de volgende maatregelen.

Kiezen van een datingsite
Als je een datingsite kiest dan is het belangrijk om van tevoren recensies te lezen van andere personen. Hierdoor heb je een goed beeld van de datingsite en de functies. De bekende datingsites in Nederland hebben de veiligheid op de website doorgaans redelijk goed geregeld. Toch is het goed om de privacy policy door te nemen zodat je weet dat je gegevens niet met anderen wordt gedeeld. Kies een datingsite met een goede naam.

Veilige betalingen
Als je registreert bij een datingsite met betaalde functies dan is het vereist dat je betaalgegevens geheim en veilig blijven. De meeste datingsites maken gebruik van het betrouwbare iDeal. Je kunt in de adresbalk bekijken of een verbinding veilig is doordat er dan https moet staan aan het begin van de url in plaats van http. De veilige verbinding zorgt ervoor dat niemand anders de gegevens kan onderscheppen.

Verstuur nooit geld
Je moet nooit geld versturen naar iemand anders die je via het internet hebt ontmoet en niet nooit in het echt. De kans is anders groot dat je wordt opgelicht. Er worden de raarste en zieligste verhalen verteld op datingsites die je proberen te verleiden om geld over te maken om deze personen te helpen. Trap er niet in. Je zult niet de eerste zijn die zich om de tuin laat leiden door een scammer.

Ontmoeten op een openbare plek
Als je al een tijdje berichten hebt verstuurd met de andere persoon is het nodig tijd om elkaar eens te ontmoeten. Omdat je de ander nog niet eerder ontmoet hebt is het slim om af te spreken op een openbare plek met andere mensen. Als je in het zicht bent van andere mensen kun je altijd de hulp inroepen van deze mensen indien nodig.