10 voordelen van online dating

Online daten heeft vele voordelen ten opzichte van traditioneel daten. Vroeger was het heel normaal om een single te ontmoeten via een gemeenschappelijke vriend. Dat is tegenwoordig niet meer zo vaak het geval. Daten gebeurt het meest via de online datingsites. Online daten heeft de volgende 10 voordelen:

1. Gemak
Online daten is beschikbaar waar en wanneer jij dat wilt. Het is beschikbaar via meerdere manieren. Zo kun je berichten versturen via je mobiel maar ook via de tablet, pc of laptop. Je kunt kunt vanuit de trein doen maar ook als thuis op de bank ligt met de laptop. De mogelijkheden zijn eindeloos.

2. Aantallen
Datingsites hebben veel leden. Elk jaar komen er meer leden bij. Relaties worden begonnen en verbroken waardoor er ieder jaar nieuwe singles beschikbaar komen op de online datingmarkt.

3. Snelheid
De snelheid van online daten is niet te vergelijken met iets anders. Doordat alles zich online afspeelt kun je heel snel in contact komen met andere singles. Doordat de dating apps nu ook veel gebruikt worden kun je nog sneller contact leggen met andere singles.

4. Foto’s bekijken
Je kunt op de online datingsites foto’s bekijken van singles. Op deze manier weet je ongeveer hoe de andere persoon eruit ziet.

5. Makkelijk contact leggen
Het contact wordt makkelijker gelegd dan in het echte leven. Veel mensen vinden het niet erg om online een blauwtje te lopen.

6. Meerdere contacten
Je kunt op een online datingsite makkelijk meerdere contacten tegelijk leggen. Niemand heeft dit door. Je kunt zo tijd besparen door meerdere personen aan te spreken.

7. Chatten
Bijna alle online datingsites bieden je de optie aan om te chatten met andere singles. De snelheid van online daten wordt hierdoor nog verder verhoogd.

8. Lagere kosten
De kosten van online daten zijn laag. Veel datingsites zijn gratis en als er gebruik gemaakt wordt van een betaalde datingsite dan zijn de kosten alsnog laag in vergelijking met andere vormen van daten.

9. Privacy
Als je niet wilt dat andere mensen weten dat je op zoek bent naar iemand op een datingsite dan zijn er datingsites waarbij je niet openlijk te zien bent voor anderen. Alleen de personen met wie je gematcht wordt kunnen je foto’s zien.

10. Alleen maar singles
Je loopt niet snel een blauwtje als je iemand aanspreekt om dat hij of zij al een relatie heeft. Alle personen op de datingsites zijn single en bereid om andere singles te ontmoeten.